Nyhet

Maha Energy kommer att tilldelas nytt prospekteringsområde i Oman

Oljebolaget Maha Energy kommer att tilldelas ett nytt prospekteringsområde i Oman. Området heter Block 70 och ligger onshore i de centrala delarna av sultanatet, enligt ett pressmeddelande.

Bolaget kommer att kunna utveckla Mafraq-oljefältet, ett fält som hittades av Petroleum Development Oman (PDO) 1988. Fältet består av tung olja och det har skett produktionstester. Oil in place bedöms av tredjepartsaktörer uppgå till 185-280 miljoner fat olja.

Maha Energy uppger i en kommentar att tilldelningen är en milstolpe för bolaget då man även kommer att arbeta från Oman, vilket diversifierar strategin. Avtalet väntas signeras den 1 oktober.

"Att få möjlighet att utforska och utveckla Mafraq-oljefältet är en exceptionell möjlighet att tillföra värde till Maha och folket i Oman. Mafraq-oljefältet innehåller betydande mängder olja och tidigare och omfattande pumptester har visat produktiviteten hos fältet", säger Maha Energys vd Jonas Lindvall i en kommentar.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Maha Energy

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Maha Energy

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt