Nyhet

Maha

Maha Energys aktiekurs reflekterar inte vinsttillväxten - Penser

Oljebolaget Maha Energys aktiekurs reflekterar inte den vinsttillväxt man besitter. Det skriver Erik Penser Bank i en uppdragsanalys.

Banken räknar med att Tie i Brasilien och Mafraq i Oman kommer öka produktionsvolymerna i snabb takt kommande år. För produktionen estimerar man att bolaget kommer producera 7 000 fat 2022 och 10 000 fat 2023.

Vidare skriver man att ökade produktionsvolymer och signifikant ökade oljepriser (sedan botten under pandemin) kommer leda till en accelererad vinst. Banken ser en vinsttillväxt om 30 procent per år kommande år.

Att aktien rört sig sidledes förklaras av att kolväterelaterade bolag inte varit i fokus på senare tid, men banken spår att aktiekursen kommer komma ikapp vinsten.

Slutligen landar man i ett motiverat värde om 21-22 kronor. Idag handlas aktien upp 4,2 procent till 12,32 kronor.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Maha Energy

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Maha Energy

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt