Nyhet

Mälardalen

Mälardalen Omsorgsfastigheter minskade förvaltningsresultatet under andra kvartalet

Fastighetsbolaget Mälardalen Omsorgfastigheter redovisar ett lägre förvaltningsresultat under andra kvartalet, jämfört med samma period året innan. Samtidigt ökade hyresintäkter, nettoresultat och substansvärde.

Hyresintäkterna uppgick till 27,2 miljoner kronor (24,1), en ökning med 12,9 procent mot föregående år.

Driftnettot uppgick till 17,8 miljoner kronor (17,2), en ökning med 3,5 procent mot föregående år.

Förvaltningsresultatet uppgick till 3,9 miljoner kronor (6,9), en minskning med 43,5 procent mot föregående år.

Resultatet före skatt var 89,2 miljoner kronor (23,5). Resultatet efter skatt blev 71,1 miljoner kronor (21,4). Orealiserade värdeförändringar ingår med 85,3 miljoner kronor (16,5).

Substansvärde, EPRA NAV, per aktie låg på 116,59 kronor (104,49).

"Under kvartalet har fastighetsvärdet i portföljen ökat med 98,1 miljoner kronor. Detta beror främst på den utveckling som sker i bolagets bostadsportfölj där fastighetsvärdet stiger tack vare dom värdeökande åtgärderna som utförs", skriver bolaget.

Mälardalen Omsorgsfastigheter arbetar intensivt med att refinansiera sin portfölj, en åtgärd som man har goda förhoppningar om att det kommer att leda till minskade finansieringskostnader. Fastighetsbolaget har också planer på att flytta från Spotlight till Nasdaq First North i det fjärde kvartalet.

Mälardalen Omsorgsfastigheter, MkrQ2-2021Q2-2020Förändring
Hyresintäkter27,224,112,9%
Driftöverskott17,817,23,5%
Förvaltningsresultat3,96,9-43,5%
Resultat före skatt89,223,5279,6%
Nettoresultat71,121,4232,2%
Substansvärde, EPRA NAV, per aktie, kronor116,59104,4911,6%


http://media.finwire.com/media/FWS006510A-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Mofast

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Mofast

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt