Målgrupp för Immunovias test kan i framtiden utökas i USA enligt vd - Di
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Målgrupp för Immunovias test kan i framtiden utökas i USA enligt vd - Di

Forskningsbolaget Immunovias vd Patrik Dahlen har i en intervju med Di kommenterat försäljningsstarten av blodtestet för tidig detektion av cancer i bukspottskörteln.

Det var förra veckan som bolaget tillkännagav att man erhållit försäljningsgodkännande och dessa tester är nu igång och de första fakturorna har skickats.

Testerna används nu initialt på riskgruppen som benämns "familjära ärftliga högriskgruppen" vilken omfattar 350 000 personer i USA. Dahlen tillägger att denna kan komma att omdefinieras till personer med endast en nära släkting med cancer i bukspottskörteln, vilket skulle utöka riskgruppen till 1,5 miljoner människor i USA.

Di frågar om testets relevans då patienter som visar positivt på testet fortsatt måste examineras med magnetröntgen. Dahlen bemöter med att detta test möjliggör för en mycket större grupp att få tillgång till tidig detektion av cancern då magnetröntgen- och endoskopiska ultraljudsundersökningar är något som kräver specialpersonal, är tidskrävande och dyrt att utföra.

"Det är ingen praktisk diagnostikform för ett brett urval av riskpersoner, ett blodtest som vårt gör det möjligt att personer i större utbredning kan få tillgång till tidig diagnostik."

Immunovia har justerat upp listpriset på testet till 995 dollar från 600 dollar, då man sett en priselasticitet upp emot 3 000 dollar. Dahlen framför att studier med bland annat försäkringsbolag ligger till grund för prislappen.

Vidare nämner Dahlen att testet inledningsvis betalas av patienten. Efter 1,5 år räknar han emellertid med att ett flertal försäkringsbolag kommer ersätta för testerna.

Dahlen uppger att man i närtid kommer uppdatera marknaden om planerna för Europa och Asien.

Immunovia stiger idag 7,6 procent till 107,30 kronor.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Immunovia

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Immunovia

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.