Nyhet

Malmbergs

Malmbergs ökar intäkterna och vänder till vinst i andra kvartalet

Industribolaget Malmbergs Elektriska redovisar ökande intäkter och en vändning till vinst i andra kvartalet 2021, jämfört med förlust motsvarande kvartalet i fjol.

Nettoomsättningen steg 6,8 procent till 136,3 miljoner kronor (127,6).

Rörelseresultatet blev 5,6 miljoner kronor (-2,5), med en rörelsemarginal på 4,1 procent.

Resultatet före skatt var 5,1 miljoner kronor (-4,2).

Resultatet efter skatt blev 4,0 miljoner kronor (-3,3). Resultat per aktie hamnade på 0,50 kronor (-0,42).

- Vi ser en betydligt snabbare återhämtning på marknaderna även om det finns en kvarstående oro för covid-19 pandemin och då specifikt för delta-utbrotten på senare tid. Vår försäljning är fortsatt stabil under andra kvartalet samtidigt som resultatet stärkts framförallt i Danmark och Sverige. Vi räknar fortsatt med en sakta återhämtning i Norge och Finland under resterande året, kommenterar vd Johan Folke i delårsrapporten.

- Försäljningen av vårt Bygg-Ström sortiment fortsätter utvecklas positivt och det finns tydliga signaler från marknaden om ett uppdämt inköpsbehov. Vi har under kvartalet tecknat nytt hyreskontrakt för öppnande av en Prio-butik i Borås, Sverige och dessutom förvärvat en lokal i Kolding, Danmark för etablering av en ny butik.

- Trots ökade sjötransportkostnader samt brist på råvarumaterial med prishöjningar som följd, har vi en god kostnadskontroll och följer utvecklingen noggrant. Vår bedömning är att detta sammantaget inte haft någon väsentlig påverkan på våra rörelsemarginaler.

- Några större leveransförseningar har vi inte drabbats av trots container- och råvarumaterialbrist, men extra vaksamhet är påkallad med hänsyn till utvecklingen, avslutar Johan Folke.

Malmbergs, MkrQ2-2021Q2-2020Förändring
Nettoomsättning136,3127,66,8%
Rörelseresultat5,6-2,5
Rörelsemarginal4,1%
Resultat före skatt5,1-4,2
Nettoresultat4,0-3,3
Resultat per aktie, kronor0,50-0,42


http://media.finwire.com/media/FWM0064C75-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Malmbergs Elektriska

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Malmbergs Elektriska

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt