Nyhet

Malmbergs

Malmbergs ökar rörelseresultatet - negativ resultatutveckling i Norge har brutits

Industribolaget Malmbergs Elektriska redovisar ökande omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelsevinsten ökade också.

Omsättningen steg 3,9 procent till 148,2 miljoner kronor (142,6).

Rörelseresultatet blev 11,5 miljoner kronor (8,8), med en rörelsemarginal på 7,8 procent (6,2).

Resultatet före skatt var 11,0 miljoner kronor (7,6).

Resultatet efter skatt blev 8,7 miljoner kronor (5,9).

Resultat per aktie hamnade på 1,09 kronor (0,74).

Likvida medel uppgick till 70,6 miljoner kronor (75,4).

"Tredje kvartalet blev starkare än motsvarande kvartal föregående år och överträffade årets andra kvartal både vad gäller omsättning och rörelseresultatet. Även om pandemin inte är
över, och definitivt inte under tredje kvartalet, så ser vi en stark återhämtning på marknaderna. Vår verksamhet i Norge har under kvartalet förbättrats och den negativa resultatutvecklingen
har brutits och i Danmark fortsätter verksamheten att utvecklas starkt", säger vd Johan Folke i rapporten.

Han tillägger att kvartalet har präglats av fortsatta leveransutmaningar på grund av längre produktionsledtider som till största delen är orsakad av brist på råmaterial och komponenter.

Johan Folke uppger också att lagervärdet är något högre då bolaget vidtagit åtgärder för att säkerställa hög leveranskapacitet.

Malmbergs, MkrQ3-2021Q3-2020Förändring
Nettoomsättning148,2142,63,9%
Rörelseresultat11,58,830,7%
Rörelsemarginal7,8%6,2%
Resultat före skatt11,07,644,7%
Nettoresultat8,75,947,5%
Resultat per aktie, kronor1,090,7447,3%
Likvida medel70,675,4-6,4%


http://media.finwire.com/media/FWM006A2C2-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Malmbergs Elektriska

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Malmbergs Elektriska

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt