Mangold inleder bevakning av Kollect on Demand, ser uppsida på 100 procent

Nyhet

Mangold inleder bevakning av Kollect on Demand, ser uppsida på 100 procent

Mangold inleder bevakning av Kollect on Demand med positiva kommentarer om att bolagets digitala plattform är välbehövlig för avfallsindustrin.

Därför ses förutsättningarna för Kollect att bli en betydande aktör som goda och prognosen är att försäljningen årligen ökar i snitt med 22 procent under perioden 2019-2025.

Kollect verkar idag på Irland och Storbritannien. Expansionen har även inkluderat förvärv samt ingångna avtal som med bensinstationskedjan Circle K. Mangold bedömer att fler förvärv och liknande avtal kan tillkomma.

”Från 2021 väntar vi oss stora vinstökningar vilket gör att vi ser attraktiva nyckeltal. Återkommande intäkter väntas även bidra till stigande marginaler. Mangold har valt att värdera Kollect med en DCF-modell och satt en riktkurs på 20 kronor per aktie. Det motsvarar en uppsida i aktien på drygt 100 procent”, skriver Mangold i en uppdragsanalys.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev