Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Mangold inleder bevakning av Kollect on Demand, ser uppsida på 100 procent

Mangold inleder bevakning av Kollect on Demand med positiva kommentarer om att bolagets digitala plattform är välbehövlig för avfallsindustrin.

Därför ses förutsättningarna för Kollect att bli en betydande aktör som goda och prognosen är att försäljningen årligen ökar i snitt med 22 procent under perioden 2019-2025.

Kollect verkar idag på Irland och Storbritannien. Expansionen har även inkluderat förvärv samt ingångna avtal som med bensinstationskedjan Circle K. Mangold bedömer att fler förvärv och liknande avtal kan tillkomma.

”Från 2021 väntar vi oss stora vinstökningar vilket gör att vi ser attraktiva nyckeltal. Återkommande intäkter väntas även bidra till stigande marginaler. Mangold har valt att värdera Kollect med en DCF-modell och satt en riktkurs på 20 kronor per aktie. Det motsvarar en uppsida i aktien på drygt 100 procent”, skriver Mangold i en uppdragsanalys.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt