Nyhet

Mangold inleder bevakning av Smoltek med riktkurs på 71 kronor - rekommenderar köp

Fondkommissionären Mangold inleder bevakning av nanoteknikbolaget Smoltek med rekommendationen köp och en riktkurs på 71 kronor per aktie på 12 månaders sikt.

I analysen ser Mangold att Smoltek kommer kommersialisera sin teknik nästa år, vilket väntas leda till intäkter.

"Bolaget befinner sig i en tidig kommersialiseringfas för produktion av extremt tunna och högpresterande kondensatorer till halvledarindustrin. Därutöver har Smoltek identifierat andra industrisegment där dess teknikplattform kan skapa effektivitetsförbättringar, till exempel elektrolysörer för produktion av fossilfri vätgas. Mangold bedömer att bolaget kommer att kommersialisera sin teknik 2022, vilket i sin tur väntas innebära intäkter", skriver fondkommissionären i sin analys.

Mangold anser att Smolteks patent och teknik kommer möjliggöra att bolaget kan positionera som en betydande aktör inom halvledarindustrin, en industri som spås växa med 4,7 procent årligen fram till 2027.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Smoltek

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Smoltek

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt