Mangold inleder uppdragsbevakning på Josab med rekommendation köp

Nyhet

Mangold

Mangold inleder uppdragsbevakning på Josab med rekommendation köp

Mangold har initierat bevakning av vattenreningsbolaget Josab Water Solutions med rekommendationen köp och riktkurs 1,20 kronor. Det framgår av en uppdragsanalys.

Josab utvecklar ekologisk vattenrengöring som bygger på filtermaterialet Aqualite - ett material som tillsammans med UV-ljus gör smutsigt vatten drickbart. Idag sker försäljning via vattenreningsenheter på den indiska marknaden och via direktförsäljning av Aqualite på den kinesiska och ungerska marknaden.

I analyshusets basscenario väntas bolaget redovisa en expansiv försäljningstillväxt som i närtid kommer att drivas av ökad försäljning av Aqualite och vattenreningsenheter. Vidare bedömer Mangold att bolagets teknik är unik och att aktien är undervärderad.

Josabs aktie handlas idag upp drygt 5 procent till 0,85 kronor. I år är aktien ner cirka 37 procent.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Josab Water Solutions

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tycker vi att du ska spana in SAVR då du betalar 30-50% mindre i avgifter hos dem. En annan mäklare som erbjuder courtagefri aktiehandel är eToro - se vårt test av eToro här.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi bytte själva till Hedvig och sparar 2 436 kr per år i utgifter, jämför gärna själv på webben.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Josab Water Solutions

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev