Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Mangold ser fortsatt ljust på tillväxtresan i Scandinavian Health Innovations

Mangold uppger att man ser fortsatt ljust på Scandinavian Health Innovations tillväxtresa och sätter 26,30 kronor per aktie som motiverat värde. Det motsvarar en uppsida på 135 procent, enligt en uppdragsanalys. I slutet av augusti låg det motiverade värdet på 26,10 kronor.

Det uppges att bolagets onlinestrategi har varit strategiskt rätt under coronapandemin. Omsättningen steg åtta procent under senaste kvartalet.

”Bolaget har digitaliseringen på sin sida i kombination med växande hälso- och hållbarhetstrender. Vi ser också positivt på bolagets produktlanseringar och breddade försäljnings- och kommunikationskanaler”, skriver Mangold.

I analysen spår Mangold att bolaget nästa år gör en vinst före skatt på 0,5 miljoner kronor på en omsättning av 14,9 miljoner kronor. Årets omsättning spås bli 11,1 miljoner kronor och 26,2 miljoner kronor om tre år.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt