Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Mapspeople

Mapspeople minskar omsättningen och resultatet - guidar för tillväxt i ARR

Danska mjukvarubolaget Mapspeople redovisar minskande omsättning och försämrat resultat under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan.

Omsättningen sjönk 12,5 procent till 6,3 miljoner danska kronor (7,2).

De totala återkommande intäkterna, ARR, har under de senaste tolv månaderna ökat 40 procent till 35,2 miljoner danska kronor (25,1).

Bruttovinsten blev 5,8 miljoner danska kronor (7,1), med en bruttovinstmarginal på 92,1 procent (98,6).

Rörelseresultatet blev -11,7 miljoner danska kronor (0,8).

Resultatet före skatt var -12,2 miljoner danska kronor (0,9).

Resultatet efter skatt blev -10,6 miljoner danska kronor (1,8).

Resultat per aktie hamnade på -0,54 danska kronor (-0,32).

Mapspeople guidar för att helårets ARR landar mellan 41-45 miljoner danska kronor, från tidigare guidning om 44,3 miljoner danska kronor. En del av ARR-tillväxten bedöms förskjutas in i 2022, till följd av att projekt med partners och kunder påverkats av covid-19 samt utmaningarna i leveranskedjorna.

Bolagets vd Michael Gram uppger att en stor majoritet av tillväxten i ARR under kvartalet har skett genom OEM-partners som bäddat in Mapspeople till en del av deras produkt.

Mapspeople, MdkkQ3-2021Q3-2020Förändring
Nettoomsättning6,37,2-12,5%
Bruttoresultat5,87,1-18,3%
Bruttoresultatmarginal92,1%98,6%
Rörelseresultat-11,70,8
Rörelsemarginal11,1%
Resultat före skatt-12,20,9
Nettoresultat-10,61,8
Resultat per aktie, dkk-0,54-0,32


http://media.finwire.com/media/FWS00699B9-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om MapsPeople

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien MapsPeople

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt