Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Marknaden

Marknaden för nyintroduktioner är lite mer avkyld idag, bedömer Mangolds vd

Hälften av årets börsnoteringar globalt för bolag värda över 1 miljard dollar har idag lägre kurser jämfört med introduktionskursen, enligt en artikel i Financial Times tidigare i veckan.

När det gäller Sverige är bilden snarlik, åtminstone för drygt en månad sedan, i mitten av oktober, enligt ett blogg-inlägg från Nordnet, där en knapp majoritet av 105 bolag då hade lägre kurser än vid introduktionen.

Mangold Fondkommissions vd Per-Anders Tammerlöv bedömer att marknaden är lite mer avkyld idag och att börsnoteringar inte röner samma intresse efter sommaren som tidigare i år.

- Marknaden är lite mer avkyld idag. Noteringar flyger inte lika högt efter sommaren som tidigare i år. Inställningen om att man kan göra en vinst med runt 30 procent på noteringsdagen, den mentaliteten finns inte kvar. Nu måste man som köpare göra hemläxan på ett annat sätt. Ungefär från och med fjärde kvartalet är det inte lika självklart att teckna sig vid varje notering, säger Per-Anders Tammerlöv.

Mangold har medverkat till nio svenska noteringar hittills i år. En knapp majoritet, fem av nio, har idag högre kurser än vid noteringen.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Mangold

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Mangold

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt