Mastercard förvärvar Aiia - Öppnar mot bankverksamhet
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Mastercard förvärvar Aiia - Öppnar mot bankverksamhet

Kreditkortsjätten Mastercard förvärvar Aiia, en ledande europeisk leverantör av öppna bankteknologier som erbjuder direktansluttning till banker, vilket gör det möjligt för sina kunder att utveckla och lansera nya digitala lösningar som möter behoven i både vardagen och på arbetet. Det framgår av ett pressmeddelande.

"Under det senaste decenniet har vi arbetat med att bygga Aiia till en ledande och kvalitetsdriven öppen bankplattform, som har integrerat hundratals banker och fintechs på säkra och säkra öppna bankräcken. Vi har arbetat nära tillsammans med banker, kunder och lokala myndigheter för att se till att våra API:er visar den verkliga effekten av öppen bank. Vi är glada över att kunna bli en del av Mastercard och utveckla vår resa för att ge människor möjlighet att sätta sina finansiella data och konton i spel - säkert och öppet", säger Rune Mai, vd och grundare för Aiia.

Med affären säljer Danske Bank sin andel i bolaget.

"Vi har varit mycket nöjda med vårt samägande och partnerskap med Aiia, vilket har bidragit till att skapa användarvänliga öppna banklösningar till förmån för våra kunder. Vi är glada över att Mastercard ser potentialen i Aiia och är övertygade om att de kommer att vara rätt framtida ägare för att stödja utvecklingen av företaget och Aiias ambitioner för europeisk expansion. Vi ser fram emot det fortsatta samarbetet med Mastercard/Aiia om lösningar som stöder öppen bank och som ger verkligt värde för Danske Banks kunder på de nordiska marknaderna", säger Glenn Söderholm, chef för personliga & företagskunder, Danske Bank.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Danske Bank

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.