Mathem ökade omsättningen rejält 2020 - rekordförlust på närmare en halv miljard kronor

Nyhet

Mathem

Mathem ökade omsättningen rejält 2020 - rekordförlust på närmare en halv miljard kronor

Den digitala matbutiken Mathem, som har Kinnevik som storägare, ökade omsättningen till 2,3 miljarder kronor 2020, jämfört med 1,5 miljarder kronor 2019. Direktleveranser till kund var en starkt bidragande faktor som växte med 105 procent. Det rapporterar Ehandel som tagit del av bolagets årsrapport för 2020.

Satsningarna som Mathem gjorde under året innebar en rekordförlust på 471 miljoner kronor, jämfört med 340 miljoner kronor året innan.

Antalet anställda i bolaget växte från 911 till 1 428 stycken

"Under 2021 avser Mathem fortsätta satsningen på ökad tillväxt och lönsamhet genom starkt fokus på fortsatt mycket hög kundnöjdhet och utökat sortiment av både varor och tjänster. Resultatet under 2021 planeras vara fortsatt negativt för helåret, men kontinuerligt förbättras i takt med ökad volym, ökad service och utökade samarbeten under 2021", skriver bolaget.

https://www.ehandel.se/mathems-rekord-kraftig-tillvaxt-och-nara-halv-miljard-i-forlust

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Kinnevik B

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tycker vi att du ska spana in SAVR då du betalar 30-50% mindre i avgifter hos dem. En annan mäklare som erbjuder courtagefri aktiehandel är eToro - se vårt test av eToro här.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi bytte själva till Hedvig och sparar 2 436 kr per år i utgifter, jämför gärna själv på webben.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Kinnevik B

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev