Mathem vill ha fossilfria transporter i år - går över till HVO-bränsle

Nyhet

{newsItem.title}

Mathem vill ha fossilfria transporter i år - går över till HVO-bränsle

Den digitala matbutiken Mathem vill gå över till fossilfria transporter redan i år genom att börja använda så kallad HVO-bränsle i samtliga landbaserade leveransfordon. Det framgår av ett pressmeddelande.

Skiftet sker genom ett partnerskap med OKQ8 som har HVO på flera platser i närheten till Mathems fyra lager. Neste är tillverkaren av bränslet.

200 nya leveransbilar ska driftsättas under 2021, samtidigt som 100 äldre bilar från fordonsflottan.

HVO är dyrare att framställa än vanlig diesel och är mer sällsynt bland svenska bränsledepåer, vilket gör att distributionen blir dyrare. Bränslet är subventionerat i Sverige och ligger snarlikt i prisnivå som diesel.

Noterade Kinnevik och Clas Ohlson äger aktier i Mathem.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos båda för att nyttja fördelarna och de låga avgifterna hos respektive aktör.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev