Maven Wireless har lagt beställningar för hela orderstocken, rekryterar i hela organisationen - vd
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Maven Wireless har lagt beställningar för hela orderstocken, rekryterar i hela organisationen - vd

Teknikbolaget Maven Wireless har fullt fokus på att växa under 2021 och prioriterar just nu expansion framför att optimera verksamheten för vinst. Det säger vd Fredrik Ekström till Finwire efter dagens rapport. Företaget har också givet möjliga flaskhalsar ett stort fokus på att säkerställa att man genomför sina leveranser i tid.

Bolaget har en orderstock på närmare 43 miljoner kronor vid utgången av det tredje kvartalet. I rapporten skrev företaget att man kan hålla sina standardledtider från fabriken trots problemen i leveranskedjan inom visa typer av IC-komponenter.

"Vi har lagt beställningar på komponenter som täcker hela orderstocken. För vissa kritiska komponenter har vi allokerat ytterligare ordrar för en planerad rullande 12 månaders produktion med kontinuerliga leveranser direkt till fabrik, med andra ord ytterligare komponenter utöver orderstocken. Även ifall vi har säkrat upp material finns det numera en risk för omplanering och förskjutningar i planerade leveranser av IC-kretsar. Bolaget arbetar dagligen för att minimera effekter för att upprätthålla våra standard ledtider från fabrik", uppger Ekström.

Fokus ligger fortsatt under året på att expandera och offerstocken är rekordstor. Säljcykeln skiljer sig lite åt beroende på storlek på affär.

"Beslutsprocesserna är normalt kopplade direkt till storlek på affären. För en liten order fattas beslut normalt sett inom dagar eller några veckor. För större projekt som tex hela tunnelbanor med värde omkring 50-100 miljoner kronor kan beslut ta i storleksordning år. Pandemin har gjort att beslutsgångarna varit längre än normalt. Men vi ser en trend med en återgång till mer normala beslutsprocesser under rapportperioden (Q3 reds anm)", uppger Ekström.

Fokus ligger på organisk tillväxt, men bolaget utesluter inte strukturaffärer beroende på utvecklingen av marknaden och företagets konkurrenter. Teknikrelaterade förvärv ser inte Maven Wireless-chefen framför sig.

Maven Wireless presenterade en stor affär i Frankrike tidigare i oktober, en affär värd 120 miljoner kronor fördelat över tre år. Enligt Ekström arbetar bolaget med flera större ramavtal bland annat har man lagt bud på ett större ramavtal i Schweiz.

"Det kommer inbjudningar till ramavtal kontinuerligt på marknaden som vi aktivt kommer söka och vara med i. Ramavtal är ett bra sätt för bolaget att ha en grundläggande beläggning i fabrikerna och kontinuerlig omsättning", säger Fredrik Ekström.

I takt med att bolaget växer expanderar också personalstyrkan. Antalet anställda är upp med 35 procent de senaste tolv månaderna och rekryteringar fortsätter, uppger Ekström. Maven Wireless rekryterar aktivt till alla avdelningar och det har även skett nyetablering av ytterligare en fabrik i Polen. I USA letar företaget just nu en person som ska leda det dotterbolaget.

Maven Wireless noterades under sommaren. Aktien stiger 4,9 procent under onsdagens handel efter rapporten för det tredje kvartalet.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Maven Wireless

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Maven Wireless

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.