Medfield Diagnostics första algoritm i Strokefinder MD100 visar bra prestanda

Nyhet

Medfield Diagnostics första algoritm i Strokefinder MD100 visar bra prestanda

Strokespecialisten Medfield Diagnostics meddelar att utvecklingsarbetet och den kliniska insamlingen av data har nu resulterat i att den första algoritmen i Strokefinder MD100 har nått en prestanda som bolaget och sjukvården bedömer är tillräckligt hög för att lansera första generationen MD100 på marknaden. Det framgår av ett pressmeddelande.

Det här betyder att Medfield nu påbörjar arbetet med att formalisera en låsning av algoritmen, vilket kommer att pågå under cirka fyra veckor. Den kliniska strokedata som ligger till grund för låsningen kommer från pågående strokestudier i Sverige, Norge och Australien.

"Vår bedömning tillsammans med klinisk expertis är att en MD100, som i ambulansmiljön kan hjälpa till att skilja strokepatienter från patienter som inte har stroke, tillför ett stort kliniskt värde. På kortare tid än 5 minuter kommer ambulanspersonal få objektiv information som underlag för beslut om patienters vårdbehov. Det möjliggör kortare tid till att rätt behandling kan påbörjas", skriver Medfield Diagnotics.

Efter låsning av den första algoritmen kommer arbetet med att verifiera prestandan att inledas. För detta arbete behövs en ny uppsättning kliniska strokedata. Insamlingen av denna data har redan påbörjats.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Medfield

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Medfield

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev