Medfield Diagnostics ökar omsättningen i tredje kvartalet - högt tempo i kundrelationer

Nyhet

Medfield Diagnostics ökar omsättningen i tredje kvartalet - högt tempo i kundrelationer

Strokespecialisten Medfield Diagnostics redovisar en högre omsättning och förlust i det tredje kvartalet i förhållande till samma period 2019.

Omsättningen steg 27,3 procent till 1,4 miljoner kronor (1,1).

Rörelseresultatet, samt resultatet före och efter skatt blev -2,2 miljoner kronor (-1,6).

Resultat per aktie hamnade på -0,08 kronor (-0,07).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -2,5 miljoner kronor (-2,2).

I rapporten uppger vd Stefan Blomsterberg att bolaget har högt tempo i arbetet med att bibehålla och skapa nya kundrelationer och nämner avtal med Palser, OHS och Vikand som bra exempel på detta. Blomsterberg uppger också att samarbetena med strategiska partners fungerar bra och att det är viktigt att de fortsätter.

Medfield Diagnostics, MkrQ3-2020Q3-2019Förändring
Nettoomsättning1,41,127,3%
Rörelseresultat-2,2-1,6
Resultat före skatt-2,2-1,6
Nettoresultat-2,2-1,6
Resultat per aktie, kronor-0,08-0,07
Kassaflöde från löpande verksamhet-2,5-2,2

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Medfield

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Medfield

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev