Medfield Diagnostics redovisar ökade intäkter och lägre förlust i andra kvartalet

Nyhet

Medfield Diagnostics redovisar ökade intäkter och lägre förlust i andra kvartalet

Strokespecialisten Medfield Diagnostics redovisar ökade intäkter och minskad förlust i andra kvartalet 2020 jämfört med samma kvartal i fjol.

Nettoomsättningen steg till 0,4 miljoner kronor (0,0).

Rörelseresultatet blev -1,5 miljoner kronor (-1,8).

Resultatet före och efter skatt var -1,5 miljoner kronor (-1,8). Resultat per aktie hamnade på -0,05 kronor (-0,07).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -2,1 miljoner kronor (-1,9).

- Produktionen av nya MD-100 och anpassningar av äldre har gått bra trots de utmaningar alla underleverantörer hanterar som ett resultat av pandemin. Samarbetet med Propoint har fungerat mycket bra och det stärker relationen inför framtiden, kommenterar vd Stefan Blomsterberg i delårsrapporten.

- Det är bra att vi håller högt tempo i MBI01-studien i Helsingborg och att vi verkar kunna börja inkludera patienter nu i höst. Det är också spännande med utvecklingen i MINT-studien i UK. Vi har länge sett fram emot att alla parter skall bli överens och nu är all dokumentation inskickad till Medicines and Healthcare products Regulatory Agency, MHRA, i UK. Trots pandemins påverkan verkar det nu som att övriga studier kan drivas med full kapacitet från och med vecka 35 och att vi kan se att nya patientdata blir tillgänglig. Nya data är viktigt för fortsatt utveckling av algoritmerna och kommer bland annat att användas för slutlig verifiering och validering av MD-100 systemet, avslutar Stefan Blomsterberg.

Medfield Diagnostics, MkrQ2-2020Q2-2019
Nettoomsättning0,40,0
Rörelseresultat-1,5-1,8
Resultat före skatt-1,5-1,8
Nettoresultat-1,5-1,8
Resultat per aktie, kronor-0,05-0,07
Kassaflöde från löpande verksamhet-2,1-1,9

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Medfield

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Medfield

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev