Nyhet

Medhelp

Medhelp Care handlas i linje med teckningskursen i premiärhandeln på First North

Företagshälsovårdsbolaget Medhelp Care började i dag den 26 oktober att handlas på Nasdaq First North Growth Market. Aktien handlas med kortnamnet MEDHLP.

Teckningskursen var 9,20 kronor per aktie. Erbjudandet inför noteringen tecknades till totalt 310 procent och sett till antalet tillgängliga aktier tecknades erbjudandet till 15,5 gånger. De inkomna anmälningarna summerade till drygt 155 miljoner kronor. Bolaget tillförs 50 miljoner kronor före emissionskostnader på 4 miljoner kronor. Totalt har knappt 1 100 konton tilldelats aktier. Medhelp hade inför erbjudandet erhållit teckningsåtaganden från investerare om 40 miljoner kronor, motsvarande 80 procent av erbjudandet.

Medhelp har en molnplattform för datadriven företagshälsa i kombination med kvalificerad sjukvårdsrådgivning som används av 500 företag och organisationer i Norden. Plattformen innehåller tjänster på prenumerationsbasis för hantering av sjukfrånvaro.

Aktien har hittills idag handlas till 9,30 kronor som högst betat och 8,22 kronor som lägst betalt. Klockan 09.12 var senast betalt 9,198 kronor, vilket är i linje med teckningskursen på 9,20 kronor. Aktier för 2,7 miljoner kronor har bytt ägare hittills i dag. Bolaget har 30,43 miljoner aktier utestående och börsvärdet är 280 miljoner kronor räknat på senast betalt.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Medhelp Care

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Medhelp Care

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt