Media and Games Invest gör stort förvärv i USA - Börskollen

Nyhet

{newsItem.title}

Media and Games Invest gör stort förvärv i USA

Spelbolaget Media and Games Invest har tecknat avtal om förvärv av amerikanska Kingslsle Entertainment. Köpeskillingen, som är kontant, är 126 miljoner dollar plus en möjlig tilläggsköpeskilling.

I samband med förvärvet har Oaktree Capital Management deltagit i en nyemission om 25 miljoner euro.

Kingslsle Entertainment har sitt säte i Austin, Texas, och har gett ut spelen Wizard101 och Pirates101.

Media and Games Invest bedömer att ebitda-resultatet hade ökat med 60 procent proforma under januari-september om förvärvade Kingslsle inkluderas. Media and Games Invest genererade 12 miljoner euro i justerat ebitda medan Kingslsle redovisade 12 miljoner. Intäkterna var 92 respektive 18 miljoner euro. Kingslsle spår att intäkterna blir 25 miljoner euro och det justerade ebitda-resultatet 17 miljoner euro för 2021.

Media and Games Invest uppger i en kommentar att förvärvet är helt i linje med bolagets strategi om att söka tillväxtförvärv.

Köpeskillingen innebär en värdering om EV/EBITDA-multipel om 6,0x ebitda-guidningen. Dessutom ingår en möjlig tilläggsköpeskilling på upp till 84 miljoner dollar.

Media and Games Invest kommer att betala 63 miljoner dollar i samband med tillträde. Resterande köpeskilling kommer att betalas successivt. Tillträde förutspås bli den 25 januari.

Bolaget får också en ny strategisk investerare i form av Oaktree Capital Management, vilka kommer att äga 9 procent av bolaget efter nyemissionen. Bolaget har en lock-up på dessa aktier om sex månader och normalt brukar Oaktree ha en ägarhorisont på tre till fem år.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Media and Games

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Media and Games

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev