Media and Games Invest kom in i linje med senaste guidningen - Börskollen

Nyhet

{newsItem.title}

Media and Games Invest kom in i linje med senaste guidningen

Spelbolaget Media and Games Invest redovisar ökande omsättning under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. Nettovinsten ökade.

- Allt som allt har vi ytterligare stärkt bolaget under 2020 och är väl förberedda för lönsam tillväxt i 2021 och längre fram, menar vd:n Remco Westermann i rapporten.

Omsättningen steg 72,7 procent till 48,7 miljoner euro (28,2).

Justerat ebitda-resultat uppgick till 10,1 miljoner euro (5,8), med en justerad ebitda-marginal på 20,7 procent (20,6).

Justerat rörelseresultat utföll på 5,8 miljoner euro (3,6), med en justerad rörelsemarginal på 11,9 procent (12,8).

Resultatet efter skatt blev 2 miljoner euro (0,3), en ökning med 566,7 procent mot föregående år.

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 10,6 miljoner euro (7,1).

Likvida medel uppgick till 46,3 miljoner euro (33).


-Den starka medieenheten är också en viktig pelare för vår strategi för mobilspel, eftersom effektivt användarförvärv är en av nyckelfaktorerna för framgång på denna mycket konkurrensutsatta marknad. Därför är ytterligare förvärvsaktiviteter i kombination med undertecknande av nya mobilspellicenser en del av den ytterligare tillväxtstrategin", kommenterar Westermann

Media and Games Invest, MEURQ4-2020Q4-2019Förändring
Nettoomsättning48,728,272,7%
EBITDA, justerat10,15,874,1%
EBITDA-marginal, justerad20,7%20,6%
Rörelseresultat, justerat5,83,661,1%
Rörelsemarginal, justerad11,9%12,8%
Nettoresultat20,3566,7%
Kassaflöde från löpande verksamhet10,67,149,3%
Likvida medel46,33340,3%


http://media.finwire.com/media/FWS005B270-table-1

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Media and Games

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Media and Games

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev