Media and Games Invest ökar omsättning och resultat under tredje kvartalet, bättre än förväntat

Nyhet

Media and Games Invest ökar omsättning och resultat under tredje kvartalet, bättre än förväntat

Media and Games Invest rapporterar ökad omsättning och resultat under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget höjde i början av november prognosen för helåret och presenterade då preliminära siffror för tredje kvartalet.

Omsättningen steg 29,2 procent till 35,0 miljoner euro (27,1).

Ebitda-resultat blev 5,9 miljoner euro (3,9), med en ebitda-marginal på 16,9 procent (14,4).

Justerat ebitda-resultat uppgick till 6,4 miljoner euro (4,0), med en justerad ebitda-marginal på 18,3 procent (14,8).

Resultatet efter skatt blev 0,3 miljoner euro (0,1).

Bolaget skriver i en kommentar till rapporten att siffrorna var bättre än väntat.

"Gaming uppvisade en fortsatt positiv tillväxttakt, men som vanligt påverkades segmentet under tredje kvartalet något av säsongsvariation men också av pausen i lockdown-åtgärderna i Europa. Den kraftiga ökningen av nya spelare under den covid 19-relaterade lockdown-perioden i andra kvartalet 2020 ledde till en positiv effekt på nettoomsättningen för våra spel", kommenterar vd Remco Westermann och fortsätter:

"För mediaenheten, som stöttar gaming-segmentet genom användarrekrytering och uppdrag för externa annonsörer som Zynga, Innogames och Ubisoft, såg vi positiva ebitda-effekter från integrationen av våra senaste förvärv."

Under de kommande kvartalen planerar man att öka den organiska tillväxten.

Bolaget förväntar sig en nettoomsättning på 125-135 miljoner euro och en redovisad ebitda om 23-26 miljoner euro för 2020, vilket kommunicerades 5 november.

Media and Games Invest, MEURQ3-2020Q3-2019Förändring
Nettoomsättning35,027,129,2%
EBITDA5,93,951,3%
EBITDA-marginal16,9%14,4%
EBITDA, justerat6,44,060,0%
EBITDA-marginal, justerad18,3%14,8%
Nettoresultat0,30,1200,0%

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev