Nyhet

Mediacle

Mediacle ökar omsättning och vänder till vinst under tredje kvartalet

Mediacle, som arbetar med digital marknadsföring, redovisar ökande omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseresultatet visade en vändning till vinst.

Omsättningen steg 50,0 procent till 15,6 miljoner kronor (10,4).

Ebitda-resultat blev 10,4 miljoner kronor (6,3), med en ebitda-marginal på 66,7 procent (60,6).

Rörelseresultatet blev 3,8 miljoner kronor (-0,3), med en rörelsemarginal på 24,4 procent.

Resultatet före skatt var 3,6 miljoner kronor (-0,5).

Resultatet efter skatt blev 1,6 miljoner kronor (-1,7).

Resultat per aktie hamnade på 0,12 kronor (-0,14).

"Vi är mycket stolta över att redovisa vårt resultat för det tredje kvartalet 2021. Q3 har varit ett av de bästa kvartalen i bolagets historia vad avser intäkter och resultat EBITDA. Vi har gjort stora framsteg inom alla våra affärsområden", kommenterar vd Santosh Jain.

Mediaclechefen kommenterar även utsikterna.

"När vi ser fram emot Q4 ligger vårt fokus fortfarande på våra prioriterade kärnaffärsområden med höga marginaler och vi fortsätter att arbeta för att befästa vår position som en ledande leverantör inom digitala medier, IT- och mjukvarulösningar för iGaming-industrin."

Mediacle, MkrQ3-2021Q3-2020Förändring
Nettoomsättning15,610,450,0%
EBITDA10,46,365,1%
EBITDA-marginal66,7%60,6%
Rörelseresultat3,8-0,3
Rörelsemarginal24,4%
Resultat före skatt3,6-0,5
Nettoresultat1,6-1,7
Resultat per aktie, kronor0,12-0,14


http://media.finwire.com/media/FWS006A5DB-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Mediacle

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Mediacle

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt