Nyhet

Mediacle

Mediacle ökar omsättningen och stärker resultatet - framsteg inom samtliga affärsområden

Mediacle, som arbetar med digital marknadsföring, redovisar ökad omsättning och positivt förbättrat resultat i andra kvartalet jämfört med samma period föregående år.

Omsättningen steg 48,0 procent till 14,5 miljoner kronor (9,8).

Ebitda-resultat blev 9,4 miljoner kronor (5,7), med en ebitda-marginal på 64,8 procent (58,2).

Rörelseresultatet blev 2,8 miljoner kronor (-0,9), med en rörelsemarginal på 19,3 procent.

Resultatet före skatt var 2,6 miljoner kronor (-1,1).

Resultatet efter skatt blev 0,7 miljoner kronor (-2,1).

Resultat per aktie hamnade på 0,06 kronor (-0,16).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 9,0 miljoner kronor (-5,6).

Mediacle vd Santosh Jain uppger att bolaget gjort framsteg inom samtliga affärsområden under kvartalet, med särskilt stark tillväxt i B2B-verksamheten där man tagit in flera nya kunder. Vidare har spelstudion mPlay fortsatt att växa med nya spelsläppt, vilket skapat en spelportfölj på totalt 15 spel, med fler lanseringar att vänta under andra halvåret.

"När vi ser fram emot Q3 ligger vårt fokus fortfarande på våra prioriterade kärnaffärsområden med höga marginaler och vi fortsätter att arbeta för att befästa vår position som en ledande leverantör inom digitala medier, IT- och mjukvarulösningar för iGaming-industrin", skriver Jain om bolagets utsikter.

Mediacle, MkrQ2-2021Q2-2020Förändring
Nettoomsättning14,59,848,0%
EBITDA9,45,764,9%
EBITDA-marginal64,8%58,2%
Rörelseresultat2,8-0,9
Rörelsemarginal19,3%
Resultat före skatt2,6-1,1
Nettoresultat0,7-2,1
Resultat per aktie, kronor0,06-0,16
Kassaflöde från löpande verksamhet9,0-5,6


http://media.finwire.com/media/FWS00646F3-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Mediacle

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Mediacle

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt