Nyhet

Mediacle vänder till förlust

Mediacle, som arbetar med digital marknadsföring, vänder till förlust i andra kvartalet trots att omsättningen ökade i förhållande till samma period 2019.

Omsättningen steg 11,4 procent till 9,8 miljoner kronor (8,8).

Ebitda-resultat blev 5,7 miljoner kronor (5,4), med en ebitda-marginal på 58,2 procent (61,4).

Rörelseresultatet blev -0,9 miljoner kronor (1,2).

Resultatet före skatt var -1,1 miljoner kronor (1,2).

Resultatet efter skatt blev -2,1 miljoner kronor (0,1).

Resultat per aktie hamnade på -0,16 kronor (0,01).

Kvartalet beskrivs av vd Santosh Jain som positivt sett till utmaningarna från covid-19.

”När pandemin bröt ut var vi snabba att genomföra åtgärder på alla våra kontor för att säkerställa fortsätt leverans av högkvalitativa mjukvaruprodukter och tjänster globalt till våra kunder. Som företag har vi bevittnat ett positivt kvartal när det gäller kvarhållning och förvärv av kunder”, säger han i vd-ordet.

Jain lyfter också fram att bolaget har fortsatt utveckla sin svit med programvara, IT och IT-aktiverade tjänster samt gjort ytterligare investeringar i spelstudioverksamheten.

”Vi har gjort framsteg inom spelstudiobranschen och vi förväntar oss att den kommer att ha ett positivt resultat under fjärde kvartalet i år”, säger han.

Mediacle, MkrQ2-2020Q2-2019Förändring
Nettoomsättning9,88,811,4%
EBITDA5,75,45,6%
EBITDA-marginal58,2%61,4%
Rörelseresultat-0,91,2
Rörelsemarginal13,6%
Resultat före skatt-1,11,2
Nettoresultat-2,10,1
Resultat per aktie, kronor-0,160,01

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Mediacle

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Mediacle

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt