Mediacle vänder till förlust - Börskollen

Nyhet

Mediacle vänder till förlust

Mediacle, som arbetar med digital marknadsföring, vänder till förlust i andra kvartalet trots att omsättningen ökade i förhållande till samma period 2019.

Omsättningen steg 11,4 procent till 9,8 miljoner kronor (8,8).

Ebitda-resultat blev 5,7 miljoner kronor (5,4), med en ebitda-marginal på 58,2 procent (61,4).

Rörelseresultatet blev -0,9 miljoner kronor (1,2).

Resultatet före skatt var -1,1 miljoner kronor (1,2).

Resultatet efter skatt blev -2,1 miljoner kronor (0,1).

Resultat per aktie hamnade på -0,16 kronor (0,01).

Kvartalet beskrivs av vd Santosh Jain som positivt sett till utmaningarna från covid-19.

”När pandemin bröt ut var vi snabba att genomföra åtgärder på alla våra kontor för att säkerställa fortsätt leverans av högkvalitativa mjukvaruprodukter och tjänster globalt till våra kunder. Som företag har vi bevittnat ett positivt kvartal när det gäller kvarhållning och förvärv av kunder”, säger han i vd-ordet.

Jain lyfter också fram att bolaget har fortsatt utveckla sin svit med programvara, IT och IT-aktiverade tjänster samt gjort ytterligare investeringar i spelstudioverksamheten.

”Vi har gjort framsteg inom spelstudiobranschen och vi förväntar oss att den kommer att ha ett positivt resultat under fjärde kvartalet i år”, säger han.

Mediacle, MkrQ2-2020Q2-2019Förändring
Nettoomsättning9,88,811,4%
EBITDA5,75,45,6%
EBITDA-marginal58,2%61,4%
Rörelseresultat-0,91,2
Rörelsemarginal13,6%
Resultat före skatt-1,11,2
Nettoresultat-2,10,1
Resultat per aktie, kronor-0,160,01

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Mediacle

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Mediacle

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev