Mediacle vänder till positivt nettoresultat i Q4 - stark trend väntas fortsätta

Nyhet

{newsItem.title}

Mediacle vänder till positivt nettoresultat i Q4 - stark trend väntas fortsätta

Mediacle, som arbetar med digital marknadsföring, redovisar en betydligt högre omsättning och vänder till nettovinst i det fjärde kvartalet, jämfört med året innan. Ingen utdelning föreslås.

Omsättningen steg 71,1 procent till 14,2 miljoner kronor (8,3).

Ebitda-resultat blev 9,3 miljoner kronor (4,9), med en ebitda-marginal på 65,5 procent (59,0).

Rörelseresultatet blev 2,7 miljoner kronor (0,9), med en rörelsemarginal på 19,0 procent (10,8).

Resultatet före skatt var 2,5 miljoner kronor (0,6).

Resultatet efter skatt blev 0,6 miljoner kronor (-0,4), och per aktie 0,05 kronor (-0,03).

Vd Santosh Jain uppger att bolaget levererade ett starkt fjärde kvartalet vilket översteg de mål som sattes vid senaste kvartalsrapporten.

”När vi går in i 2021 visar trenden att det starka utfall vi såg under fjärde kvartalet 2020 fortsätter. Vi ser en ökad efterfrågan på våra mjukvaruprodukter och IT-aktiverade tjänster från såväl befintliga som nya kunder”, säger Santosh Jain.

Mediacle, MkrQ4-2020Q4-2019Förändring
Nettoomsättning14,28,371,1%
EBITDA9,34,989,8%
EBITDA-marginal65,5%59,0%
Rörelseresultat2,70,9200,0%
Rörelsemarginal19,0%10,8%
Resultat före skatt2,50,6316,7%
Nettoresultat0,6-0,4
Resultat per aktie, kronor0,05-0,03
Utdelning per aktie, kronor0


http://media.finwire.com/media/FWS005B38F-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Mediacle

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Mediacle

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev