Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Medicanatumin köper försäljningsrättigheter till produktportfölj från Arcon Norway

Egenvårdsbolaget Medicanatumin köper genom dotterbolaget Vitalkost försäljningsrättigheterna till en produktportfölj från Arcon Norway vilken i år beräknas omsätta cirka 15 miljoner kronor.
I förvärvet ingår kosttillskottserien Femarelle.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"Vår tillväxtstrategi inkluderar både organisk tillväxt och tillväxt genom förvärv. Vi stärker ytterligare Vitalkosts position på den norska marknaden och möjliggör en positiv påverkan på omsättning och resultat inför 2021 genom förvärvet av försäljningsrättigheterna till produktportföljen från Arcon", säger vd Ulrika Albers i en kommentar.

Övertagandet av produktportföljen sker den 1 december 2020. Den totala köpeskillingen på 4 miljoner norska kronor finansieras med egna medel där 25 procent erlagts vid avtalssignering, ytterligare 25 procent innan 31 december 2020 och resterande 50 procent i två delbetalningar om vardera 1 miljoner kronor 30 september 2021 respektive 31 december 2021. Ett femårigt volymbaserat avtal har ingåtts med huvudmannen och ägaren till varumärket Femarelle.

"Efter närmare 40 år som leverantör av hälsokostprodukter väljer jag nu att lämna denna bransch. Vitalkost är det perfekta bolaget att fortsätta försäljningen av Arcons produkter. Deras unika kundportfölj och kunskap inom branschen kommer med all säkerhet att ge produkterna ett lyft under de kommande åren", säger Johnny Hamre, ägare och vd för Arcon Norway.

Femarelle består av en serie av produkter och är ett hormonfritt kosttillskott som rekommenderas världen över av ledande gynekologer. Det är ett mycket bra alternativ för kvinnor som närmar sig, befinner sig i, eller har passerat klimakteriet. Femarelle har sålts i miljontals exemplar i över 20 år över hela världen. Huvudingrediensen i Femarelle är DT56a som utvinns genom fermentering och behandling av sojabönor. Produkterna har utvecklats och studerats i nära samarbete med världsledande experter på kvinnohälsa.

Lars Johansson
lars.johansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Nimutan

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Nimutan

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt