Merck KGaA höjer prognosen för 2021 - Börskollen

Nyhet

{newsItem.title}

Merck KGaA höjer prognosen för 2021

Tyska läkemedelsbolaget Merck KGaA räknar med en fortsatt stark efterfrågan under resten av året och höjer därför prognosen.

Nettoförsäljningen bedöms bli mellan 18,5 och 19,5 miljarder euro. Tidigare guidning var en stark organisk försäljningstillväxt. Det justerade ebitda-resultatet förväntas öka till cirka 5,4-5,8 miljarder euro, mot tidigare guidning om en tillväxt med ett högt ensiffrigt till lågt tvåsiffrigt procenttal.

Analytikernas estimat ligger på 18,6 miljarder i försäljning med ebitda på 5,26 miljarder, enligt Bloombergs databas.

Under första kvartalet landade nettoförsäljningen preliminärt på 4,63 miljarder euro med ett justerat ebitda på 1,51 miljarder. Den fullständiga rapporten släpps den 12 maj.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda nyhetsuppslagen från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar.

Nyhets- och aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser – smidigt va?

Nyheter om Merck KGaA

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Merck KGaA

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev