Nyhet

Merck KGaA siktar på att omsätta 25 miljarder euro år 2025

Tyska life science-bolaget Merck KGaA har ett mål om att uppnå en omsättning om 25 miljarder euro år 2025, och fram tills dess förväntas den genomsnittliga årliga tillväxten vara högre än 6 procent. Det uppger bolaget i samband med dagens kapitalmarknadsdag.

Företaget guidar även för investeringar som väntas bli 50 procent högre mellan 2021-2025 kontra de fem senaste åren.

Vid slutet av 2022 estimeras det att bolaget ska ha ett högt ensiffrigt miljardbelopp i euro tillgängligt för att göra små och medelstora förvärv.

2030 ska könsparitet bland ledarskapspositioner uppnås.

https://www.merckgroup.com/en/news/capital-markets-day-09-09-2021.html

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Merck KGaA

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Merck KGaA

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt