Midsona minskar rörelseresultatet i andra kvartalet - lättare jämförelsetal framöver

Nyhet

{newsItem.title}

Midsona minskar rörelseresultatet i andra kvartalet - lättare jämförelsetal framöver

Konsumenthälsovårdsbolaget Midsona redovisar ökande omsättning men minskat rörelseresultat i andra kvartalet jämfört med samma period föregående år.

Omsättningen steg 5,1 procent till 903 miljoner kronor (859).

Ebitda-resultat blev 78 miljoner kronor (97), med en ebitda-marginal på 8,6 procent (11,3).

Rörelseresultatet blev 42 miljoner kronor (73), med en rörelsemarginal på 4,7 procent (8,5).

Resultatet före skatt var 30 miljoner kronor (52).

Resultatet efter skatt blev 24 miljoner kronor (40), en minskning med 40 procent mot föregående år.

Resultat per aktie hamnade på 0,37 kronor (0,62), vilket innebär en minskning med 40,3 procent mot föregående år.

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -49 miljoner kronor (89).

Midsonas vd Peter Åsberg uppger att bolaget möttes av fortsatta tuffa jämförelsetal i andra kvartalet, till följd av en lyckosam utrullning av ekologiska produkter i Europa under samma period föregående år.

"För tredje kvartalet möter vi enklare jämförelsetal eftersom vi under motsvarande period förra året var helt ute ur hamstringsfasen och den utrullning av ekologiska produkter i Europa, framför allt Davert, som skedde under andra kvartalet 2020 och följdes av ett svagare tredje kvartal på grund av lageruppbyggnad", skriver Åsberg.

Midsona, MkrQ2-2021Q2-2020Förändring
Nettoomsättning9038595,1%
EBITDA7897-19,6%
EBITDA-marginal8,6%11,3%
Rörelseresultat4273-42,5%
Rörelsemarginal4,7%8,5%
Resultat före skatt3052-42,3%
Nettoresultat2440-40,0%
Resultat per aktie, kronor0,370,62-40,3%
Kassaflöde från löpande verksamhet-4989


http://media.finwire.com/media/FWM00631FE-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Midsona B

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Midsona B

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev