Nyhet

Midsona

Midsona ökar omsättning och ebitda-resultat

Konsumenthälsovårdsbolaget Midsona ökade såväl omsättningen som ebitda-resultatet i det tredje kvartalet. Nettovinsten minskade under perioden. Råvarubristen påverkade resultatet.

Omsättningen steg 8,8 procent till 893 miljoner kronor (821).

Justerat ebitda-resultat uppgick till 80 miljoner kronor (72), med en justerad ebitda-marginal på 9,0 procent (8,8). Resultatet efter skatt blev 31 miljoner kronor (34). Resultat per aktie hamnade på 0,45 kronor (0,51).

Fritt kassaflöde uppgick till -8 miljoner kronor (64).

"Årets tredje kvartal präglades av intensiva förberedelser inför julen, som för många produktgrupper är vår högsäsong. Utvecklingen för koncernen var blandad, med goda resultat i många delar av verksamheten, men på grund av fortsatta leveransstörningar och dåliga skördar såg vi sämre resultat i andra delar. Råvarubrist och leveransstörningar tynger försäljning och resultat", skriver vd Peter Åsberg i rapporten.

Framöver väntas prisökningar då bolaget skall kompensera sig för ökade kostnader för allt från plast till pappersförpackningar och transporter.

Midsona tittar på ytterligare förvärv.

"Vi ser att förvärvsmarknaden tinar upp runt om i Europa och vi har just nu flera intressanta processer i gång som vi hoppas kunna återkomma kring inom en snar framtid. Vårt främsta fokus just nu är att parera det utmanande läget gällande råvaror och transporter och jag ser med tillförsikt fram emot resterande del av 2021", avslutar Midsona-chefen sitt vd-ord.

Midsona, MkrQ3-2021Q3-2020Förändring
Nettoomsättning8938218,8%
EBITDA, justerat807211,1%
EBITDA-marginal, justerad9,0%8,8%
Nettoresultat3134-8,8%
Resultat per aktie, kronor0,450,51-11,8%
Fritt kassaflöde-864


http://media.finwire.com/media/FWM0067F78-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Midsona B

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Midsona B

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt