Nyhet

Midsummer har utsett sin valberedning

Solenergibolaget Midsummer har utsett sin valberedning inför årsstämman den 4 juni 2021. Det framgår av ett pressmeddelande.

Valberedningens ordförande är Peter Lindell, utsedd av Cidro Förvaltning. Övriga ledamöter är Philip Gao, som representerar eget och närståendes innehav, Sven Lindström utsedd av grundare och aktieägare som är anställda i Midsummer, Jan Lombach, styrelseordförande i Midsummer, som representerar eget innehav, samt Oskar Börjesson, utsedd av Skandia Fonder.

Genom att Midsummers vd Sven Lindström ingår i valberedningen görs en avvikelse från svensk kod för bolagsstyrning. Enligt koden för bolagsstyrning bör vd normalt inte ingå i valberedningen.

"Orsaken till att man valt att göra avsteg från koden i detta hänseende är att bolaget ändrat affärsmodell och att det därmed krävs nya kompetenser i styrelsen. Det är därför angeläget att vd är djupt involverad i årets valberedning. Därtill representerar Sven Lindström den tredje största ägargrupperingen i bolaget", skriver Midsummer.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Midsummer

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Midsummer

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt