Nyhet

Midsummer köper fabrik i Italien för solpaneltillverkning

Midsummer har förvärvat en fabrikslokal i den syditalienska storstaden Bari för start av storskalig solpaneltillverkning. Det framgår av ett pressmeddelande.

Lokalen har en storlek på 3 880 kvadratmeter och en toppkapacitet på 50 megawatt av solpaneler per år.

”Lokalen och placeringen är optimal för vårt syfte med fantastiskt klimat, optimal solinstrålning och omedelbar närhet till den högintressanta sydeuropeiska marknaden," säger vd Sven Lindström.

Apuliaregionen, där Bari ingår, är rankad etta i Italien inom elproduktion från solcellinstallationer.

Midsummers satsning på en mer storskalig tillverkning av solpaneler i Italien beror på den snabbt växande efterfrågan. Bolaget är annars inriktat främst mot CIGS-solceller.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Midsummer

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Midsummer

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt