Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Mikael Kubista har sålt aktier i Alpahelix för 0,9 miljoner kronor, har kvar 90 procent av innehavet (R)

(Rättelse av nyhet skickad igår den 16 augusti. Försäljningen var på 0,9 miljoner kronor och inte 2,1 miljoner kronor. Förtydligar även med kommentar från Mikael Kubista i sista stycket)

Mikael Kubista har den 6 till 12 augusti genom bolaget Xanadu Technologies sålt 352 161 aktier i life science-bolaget Alphahelix. Xanadu är en större aktieägare i Aphahelix. Aktierna såldes till en
genomsnittskurs på 2,56 kronor per aktie, en affär på 903 000 kronor. Affären gjordes på Spotlight Stock Market. Det framgår av Finansinspektionens insynsregister.

Mikael Kubista kommenterar att Xanadu därefter äger 1,39 miljoner aktier i Alphahelix och han har även bolaget TTA-LG Holdco som äger 1,92 miljoner aktier i Alphahelix, vilket summerar till drygt 3,3 miljoner aktier i Alphahelix. Den rapporterade försäljningen motsvarar ungefär 10 procent av Kubistas tidigare innehav och 90 procent av hans ägande kvarstår därmed.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Alphahelix

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Alphahelix

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt