Mildef avser genomföra en nyintroduktion på Nasdaq Stockholm
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Mildef avser genomföra en nyintroduktion på Nasdaq Stockholm

Mildef

Mildef avser att genomföra en nyintroduktion på Nasdaq Stockholm. Bolaget är en nordisk leverantör av taktisk IT till säkerhets- och försvarskunder. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ankarinvesterare är Svolder, Carnegie Fonder, Grenspecialisten, LMK Venture Partners och ett konsortium bestående av Erik Syrén, Martin Bjäringer, Tedde Jeansson och Carl Rosvall som har åtagit sig att förvärva aktier i erbjudandet motsvarande ett totalt värde om 300 miljoner kronor.

Nasdaq Stockholms bolagskommitté har bedömt att Mildef uppfyller gällande noteringskrav. Beroende på marknadsförhållanden förväntas en notering kunna ske under andra kvartalet.

Erbjudandet förväntas genomföras till en fast teckningskurs om 36,50 kronor per aktie, vilket motsvarar ett totalt marknadsvärde för bolagets aktier om 900 miljoner kronor före erbjudandet

Utöver de aktier som säljs av befintliga aktieägare avses erbjudandet utgöras av nyemitterade aktier om 400 miljoner kronor före emissionskostnader. Det finns även en övertilldelningsoption att emittera ytterligare aktier, motsvarande högst 10 procent av antalet aktier i erbjudandet.

- Noteringen på Nasdaq Stockholm är en viktig komponent i vår strategiska plan. Verksamhetens förvärvsagenda tillförs ytterligare drivkraft och den publika miljön ger positiva effekter även för organisk tillväxt. Bolaget har byggt en stabil internationell plattform för vidare expansion och ser med tillförsikt på framtida möjligheter för nuvarande och tillkommande ägare. Jag ser fram emot att välkomna våra cornerstoneinvesterare och andra tillkommande aktieägare att vara del av Mildefs ägarbas och vår framtida spännande resa, kommenterar Björn Karlsson, vd i Mildef.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Mildef Group

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Mildef Group

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt