Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Miljardär

Miljardär budar på Eutelsat - som tackar nej

Miljardären Patrick Drahi har lagt ett bud på franska satellitoperatören Eutelsat på 12,10 euro per aktie men fått kalla handen. Beslutet att förkasta budet var enhälligt, skriver Eutelsat i ett kort pressmeddelande.

Drahis pris motsvarar en premie på 17 procent sett till Eutelsats senaste stängningskurs. Budet värderar hela bolaget till cirka 2,8 miljarder euro, motsvarande 28,5 miljarder kronor.

Enligt Bloomberg News uppgifter vill Drahi lägga vantarna på Eutelsat för att skapa en ”nationell mästare” som kan ta sig an de amerikanska rivalerna inom satellitkommunikation. Han ska vilja köpa Eutelsat genom sitt holdingbolag Next Alt Sarl.

Drahi är god för 10 miljarder dollar enligt Bloomberg.

https://www.eutelsat.com/en/news/press.html#/pressreleases/eutelsat-statement-3132368

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Eutelsat Communications

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Eutelsat Communications

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt