Nyhet

Minskad exponering mot obligationer i AXA WF Defensive Optimal Income, som ökade 2,0 procent i juli

Fonden AXA WF Defensive Optimal Income F EUR steg 2,0 procent i juli. Sedan årsskiftet har fonden minskat 2,5 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltarna uppger att man generellt sett är positivt inställd till aktiemarknaden, även om man menar att hög volatilitet med stor sannolikhet är att vänta på kort sikt. Bland faktorer som för tillfället ligger i stort fokus på marknaden, lyfter förvaltaren bland annat de politiska spänningarna mellan USA och Kina.

Vid månadsskiftet hade fonden störst branschexponering mot industri (23,4 procent portföljvikt), IT (18,1 procent) och därefter konsumentvaror (12,9 procent).

Fonden hade vid tidpunkten en kassaposition på 18 procent. Det totala antalet innehav uppgick till 348.

Fondens portfölj var fördelad med 61,2 procent obligationer, 20,8 procent aktier en kassaposition på 18,0 procent.

De största aktieinnehaven var per utgång av månaden Johnson & Johnson, MSCI emerging markets och Nestle med portföljvikterna 2,4, 1,7 respektive 1,3 procent.

AXA WF Defensive Optimal Income F EUR, %juli, 2020
Fond MM, förändring i procent2,0
Fond i år, förändring i procent-2,5

Leonard Lenhoff
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Axa

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Axa

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt