Mips ökade omsättning och rörelseresultat mer än väntat i andra kvartalet

Nyhet

{newsItem.title}

Mips ökade omsättning och rörelseresultat mer än väntat i andra kvartalet

Hjälmsäkerhetsbolaget Mips redovisar en omsättning som var högre än väntat under andra kvartalet. Rörelseresultatet var positivt och också bättre än väntat.

Omsättningen steg 115,2 procent till 142 miljoner kronor (66). Utfallet kan jämföras med Factset analytikerkonsensus som låg på 130. Den organiska tillväxten var 139 procent.

"Omsättningsökningen kom i huvudsak från vår kategori Sport och drevs av hög efterfrågan inom lösningar för cykelhjälmar, där våra befintliga kunder fortsätter att bredda sitt sortiment med Mips-lösningar. Omsättningstillväxten hjälptes av svagare jämförelsetal föregående år på grund av pandemin. I kategorin Motorcykel var efterfrågan stark och vi såg en väldigt god utveckling i kvartalet", kommenterar vd Max Strandwitz.

Rörelseresultatet blev 72 miljoner kronor (20), väntat rörelseresultat var 65. Rörelsemarginalen var 50,7 procent (30,3).

Resultatet före skatt var 72 miljoner kronor (20).

Resultatet efter skatt blev 55 miljoner kronor (16), analytikerkonsensus 50.

Resultat per aktie hamnade på 2,08 kronor (0,61).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 56 miljoner kronor (23).

Mips har i likhet med många andra branscher sett ökade materialpriser och har kommunicerat prisökningar till sina kunder som träder i kraft under tredje kvartalet.

"2021 har fortsatt på ett mycket tillfredsställande sätt. Jag är nöjd med utvecklingen i alla våra tre kategorier och hur vi fortsatt leverera mot vår strategiska ambition. Vi ser fortsatt god efterfrågan på våra produkter och jag ser fram emot resan mot att uppnå våra långsiktiga mål", skriver vd Max Strandwitz.

Mips, MkrQ2-2021KonsensusFörändring mot konsensusQ2-2020Förändring
Nettoomsättning1421309,2%66115,2%
Rörelseresultat726510,8%20260,0%
Rörelsemarginal50,7%50,0%30,3%
Resultat före skatt7220260,0%
Nettoresultat555010,0%16243,8%
Resultat per aktie, kronor2,080,61241,0%
Kassaflöde från löpande verksamhet5623143,5%
Konsensusdata från Factset

http://media.finwire.com/media/FWM00631E6-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Mips

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Mips

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev