Nyhet

Moba Network ökar omsättning men minskar resultatet under fjärde kvartalet

Moba Network redovisar ökande omsättning under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. Nettovinsten minskade något under perioden.

"Årets sista kvartal blev omsättningsmässigt vårt näst bästa någonsin med en tillväxt på 41 procent. I kvartalet har vi visat att vårt arbete med att hitta nya intäktsströmmar varit framgångsrikt. Vi tecknade våra första större partnerskapsavtal och intäkterna från direktförsäljning fördubblades i kvartalet jämfört med samma period förra året", konstaterar vd Björn Mannerqvist.

Omsättningen steg 40,7 procent till 7,6 miljoner kronor (5,4).

Ebitda-resultat blev 2,7 miljoner kronor (3,3), med en ebitda-marginal på 35,5 procent (61,1). Ebitda påverkades negativt med 0,8 miljoner av valutadifferenser.

Justerat ebitda-resultat uppgick till 3,1 miljoner kronor (3,3), med en justerad ebitda-marginal på 40,8 procent (61,1).

Resultatet före skatt var 2,5 miljoner kronor (2,5).

Resultatet efter skatt blev 1,5 miljoner kronor (1,6), en minskning med 6,3 procent mot föregående år.

Resultat per aktie hamnade på 0,9 kronor (1,2), vilket innebär en minskning med 25,0 procent mot föregående år.

"Den transformation som Moba Network har gått igenom i år är mycket positiv och vi är idag ett starkare företag. Vi har lyckats etablera nya intäktsströmmar och viktiga partnerskap som vi fortsätter att bygga vidare på. Partnerskapen och den ökade direktförsäljningen visar att vi har attraktiva, relevanta communities med växande målgrupper som många bolag vill exponera sig mot. Moba Network har visat på sin förmåga att utvecklas och förmåga att skapa värden genom marknadsledande communities, stark tillväxt, positiva kassaflöden och ett långsiktigt, strategiskt arbete. Vårt mål är att fortsätta leverera hög, stabil tillväxt både organiskt och via förvärv med och god lönsamhet", skriver bolaget om framtidsutsikterna.

Moba Network ingår i New Equity Ventures portfölj.

Moba Network, MkrQ4-2020Q4-2019Förändring
Nettoomsättning7,65,440,7%
EBITDA2,73,3-18,2%
EBITDA-marginal35,5%61,1%
EBITDA, justerat3,13,3-6,1%
EBITDA-marginal, justerad40,8%61,1%
Resultat före skatt2,52,50,0%
Nettoresultat1,51,6-6,3%
Resultat per aktie, kronor0,91,2-25,0%

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt