Nyhet

Moba Network ökar omsättning och rörelseresultat

Moba Network redovisar ökad omsättning och högre resultat bolagets tredje kvartal jämfört med samma period föregående räkenskapsår

Omsättningen steg 27,1 procent till 7,5 miljoner kronor (5,9).

Ebitda-resultatet, justerat, uppgick till 3,6 miljoner kronor (2,6), med en justerad ebitda-marginal på 48,0 procent (44,1).

Rörelseresultatet blev 3,1 miljoner kronor (2,4), med en rörelsemarginal på 41,3 procent (40,7).

Resultatet efter skatt blev 1,9 miljoner kronor (1,6), en ökning med 18,8 procent mot föregående år.

Resultat per aktie hamnade på 1,1 kronor (1,0), vilket innebär en ökning med 10,0 procent mot föregående år.

"Under juli och augusti har vi sett att den negativa trenden vänt på annonsmarknaden och noterar en viss återhämtning. Vår bedömning är att annonsmarknaden fortfarande befinner sig 15–20% under normala nivåer", uppger bolagets vd Björn Mannerqvist.

Vidare kommenterar Mannerqvist att Moba Network har en stark finansiell ställning och därmed letar aktivt efter förvärvsobjekt. Tidigare dialoger med potentiella tänkbara förvärvskandidater uppges ha återupptagits.

Moba Network ingår i New Equity Ventures portfölj.

Moba Network, MkrQ3-2020Q3-2019Förändring
Nettoomsättning7,55,927,1%
EBITDA, justerat3,62,638,5%
EBITDA-marginal, justerad48,0%44,1%
Rörelseresultat3,12,429,2%
Rörelsemarginal41,3%40,7%
Nettoresultat1,91,618,8%
Resultat per aktie, kronor1,11,010,0%

Jakob Häger
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt