Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Moderna

Moderna pressas att förklara det höga priset på coronavaccinet - FT

Amerikanska bioteknikbolaget Moderna kämpar mot två aktieägarförslag som dels kräver att koncernen öppnar sin covid-19-teknologi för fattigare länder, dels att bolaget förklarar varför priserna är så höga med tanke på statsstöden bolaget har fått.

Det skriver Financial Times.

Londonbaserade kapitalförvaltaren Legal & General Investment Management, LGIM, menar att Modernas aktieägare förtjänar att få veta hur USA:s statliga finansiering för covid-vacciner påverkar "tillgången till sådana produkter, som att sätta priser".

Efter att ha fått minst 2,5 miljarder dollar från den amerikanska regeringen har Moderna skickat vacciner till mestadels rika länder och har inte överfört sin teknologi till tillverkare i låg- eller medelinkomstländer, uppger LGIM.

Vid sidan har hjälporganisationen Oxfam slagit sig ihop med investerare för att lämna in framställningar till Moderna och Pfizer för att kräva att företagen gör mer för att dela vaccinteknologi.

För Moderna representerar båda aktieägarförslagen de första investerarframställningarna som företaget har ställts inför sedan börsnoteringen 2018.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Moderna Inc

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Moderna Inc

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.