Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Modernas

Modernas resultat bättre än väntat under fjärde kvartalet

Amerikanska bioteknikbolaget Moderna redovisar en omsättning och ett resultat som var högre än väntat under fjärde kvartalet. Under 2021 levererade bolaget 807 miljoner doser av sitt covid-vaccin, varav 25 procent gick till låg- och medelinkomstländer.

Omsättningen i fjärde kvartalet steg kraftigt till 7 211 miljoner dollar (571). Utfallet kan jämföras med Factset analytikerkonsensus som låg på 6 798.

Resultat per aktie hamnade på 11,29 dollar (-0,69), vilket är 13,4 procent bättre än analytikerkonsensus som låg på 9,96.

Moderna uppger att man nu har Advanced Purchase Agreements för 2022 uppgående till cirka 19 miljarder dollar samt ytterligare 3 miljarder i optioner. Företaget är också i aktiva diskussioner om ytterligare beställningar för 2022.

"Moderna tror att SARS-CoV-2-viruset kommer att utvecklas till en endemisk fas under 2022 och som ett resultat förväntar sig företaget att försäljningen blir större under andra halvåret 2022 än under första halvåret", framgår det av rapporten.

Vidare meddelar bolaget om ett återköpsprogram på 3 miljarder dollar.

Moderna, MUSDQ4-2021KonsensusFörändring mot konsensusQ4-2020Förändring
Nettoomsättning7 2116 7986,1%5711 162,9%
Resultat per aktie, USD11,299,9613,4%-0,69
Konsensusdata från Factset

http://media.finwire.com/media/FWM006F7AC-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Moderna Inc

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Moderna Inc

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.