Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Modulights

Modulights rörelseresultat minskade i tredje kvartalet

Finska laserteknikbolaget Modulight redovisar en ökad omsättning men minskad rörelsevinst i det tredje kvartalet jämfört med året innan.

Omsättningen steg 7,0 procent till 2,13 miljoner euro (1,99). Tillväxten uppges ha drivits på både av nya projekt och den fortsatta verksamheten med befintliga kunder.

”Vår pipeline utvecklades positivt i samband med att vi lyckades att tidigarelägga ett rekordantal av projekt trots högtiderna och noteringen”, säger vd Seppo Orsila ”Vi har också förbättrat vår konkurrenskraft och byggt framtida tillväxt genom fokus på långsiktiga projekt”, fortsätter Orsila.

Ebitda-resultat blev 1,02 miljoner euro (1,12), med en ebitda-marginal på 47,9 procent (56,3).

Rörelseresultatet blev 0,72 miljoner euro (0,84), med en rörelsemarginal på 33,8 procent (42,2).

Resultatet efter skatt blev -2,84 miljoner euro (0,64), och per aktie -0,09 euro (0,02).

Modulight noterades på First North i Helsingfors den 30 september.

Modulight, MEURQ3-2021Q3-2020Förändring
Nettoomsättning2,131,997,0%
EBITDA1,021,12-8,9%
EBITDA-marginal47,9%56,3%
Rörelseresultat0,720,84-14,3%
Rörelsemarginal33,8%42,2%
Nettoresultat-2,840,64
Resultat per aktie, EUR-0,090,02


http://media.finwire.com/media/FWS00686F6-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Modulight

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Modulight

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt