Nyhet

Moment Group har öppnat upp för fullt, bokningsläget för hösten ligger i nivå med förväntan

Nöjesbolaget Moment Groups samtliga verksamheter har nu öppnat upp fullt ut och bokningsläget för höstens föreställningar ligger i nivå med förväntan, efter att restriktionerna avvecklats. Men för att få ett positivt resultat på en produktion krävs det att den sista fjärdedelen av platserna säljs, vilket innebär att försäljningstakten måste bibehållas även framåt. Det är också viktigt att notera att det kommer att ta tid att skapa balans i koncernens finansiella ställning efter 18 månaders nedstängning, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Moment Group tappade närmare 90 procent av omsättningen under perioden av nedstängning och det är nu stort fokus på att återställa lönsamheten. Organisationen är slimmad och planerna som arbetats fram under perioden av nedstängning sjösätts nu successivt med målsättningen att öka intjäningen i projekten och föreställningarna och samtidigt bygga plattformen för framtida tillväxt.

- Det kommer även framåt krävas hårt arbete för att driva våra kärnverksamheter mot bättre intjäning. Vi har väntat på återöppning i 18 månader och jag är övertygad om att jag och mina kollegor står väl rustade för kommande utmaningar parallellt med att verksamheternas kunderbjudanden löpande utvecklas. Samtidigt är det viktigt att ha med sig att vi skjuter en stor skuld framför oss genom de anstånd med skatter och avgifter om 55 miljoner kronor som vi erhållit under pandemin. Dessa skall enligt senaste förslagen återbetalas under 2023 och det kommer att krävas att likviditeten i bolaget stärks från dagens nivå för att skulden ska kunna lösas. Men, energin, viljan och kunskapen finns, så nu kör vi och hoppas få välkomna så många som möjligt till våra arenor och event under hösten, kommenterar Martin du Hane, tillförordnad vd och koncernchef i Moment Group.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Moment Group

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Moment Group

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt