Moment Group har öppnat upp för fullt, bokningsläget för hösten ligger i nivå med förväntan
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Moment Group har öppnat upp för fullt, bokningsläget för hösten ligger i nivå med förväntan

Nöjesbolaget Moment Groups samtliga verksamheter har nu öppnat upp fullt ut och bokningsläget för höstens föreställningar ligger i nivå med förväntan, efter att restriktionerna avvecklats. Men för att få ett positivt resultat på en produktion krävs det att den sista fjärdedelen av platserna säljs, vilket innebär att försäljningstakten måste bibehållas även framåt. Det är också viktigt att notera att det kommer att ta tid att skapa balans i koncernens finansiella ställning efter 18 månaders nedstängning, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Moment Group tappade närmare 90 procent av omsättningen under perioden av nedstängning och det är nu stort fokus på att återställa lönsamheten. Organisationen är slimmad och planerna som arbetats fram under perioden av nedstängning sjösätts nu successivt med målsättningen att öka intjäningen i projekten och föreställningarna och samtidigt bygga plattformen för framtida tillväxt.

- Det kommer även framåt krävas hårt arbete för att driva våra kärnverksamheter mot bättre intjäning. Vi har väntat på återöppning i 18 månader och jag är övertygad om att jag och mina kollegor står väl rustade för kommande utmaningar parallellt med att verksamheternas kunderbjudanden löpande utvecklas. Samtidigt är det viktigt att ha med sig att vi skjuter en stor skuld framför oss genom de anstånd med skatter och avgifter om 55 miljoner kronor som vi erhållit under pandemin. Dessa skall enligt senaste förslagen återbetalas under 2023 och det kommer att krävas att likviditeten i bolaget stärks från dagens nivå för att skulden ska kunna lösas. Men, energin, viljan och kunskapen finns, så nu kör vi och hoppas få välkomna så många som möjligt till våra arenor och event under hösten, kommenterar Martin du Hane, tillförordnad vd och koncernchef i Moment Group.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Moment Group

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Moment Group

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.