Nyhet

Moment

Moment Group ökar omsättning och förbättrar resultatet i tredje kvartalet

Nöjesbolaget Moment Group redovisar ökande omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseförlusten minskade.

Omsättningen steg 196,8 procent till 92 miljoner kronor (31).

Ebitda-resultat blev -1 miljoner kronor (-31). Rörelseresultatet blev -16 miljoner kronor (-68). Justerat rörelseresultat blev -17 miljoner kronor (-47).

Resultatet före skatt var -21 miljoner kronor (-74). Resultat per aktie hamnade på -0,04 kronor (-0,29).

"Kvartalet har präglats av att flertalet av verksamheterna öppnat upp i takt med att restriktionerna successivt lättat. Som en jämförelse kan vi konstatera att omsättningen i kvartalet ökade markant jämfört med föregående år men landade ändå 40 procent lägre än motsvarande kvartal 2019", skriver tillförordnade vd:n Martin du Hane.

Moment Group-chefen ser en efterfrågan nu när samhället öppnats upp.

"Sedan den 29 september är restriktionerna glädjande nog helt borttagna för såväl Sverige och Norge som Danmark och därmed har samtliga verksamheter kunnat öppna upp fullt ut igen efter att merparten tvingats hålla helt stängt i 18 månader. Det innebär att vi nu kan erbjuda shower, musikaler, teatrar och events utan begränsningar i antal platser och vi ser att våra erbjudanden efterfrågas av såväl privatgäster som företagskunder."

Det löpande kassaflödet var 30 miljoner kronor (-22) under kvartalet, vilket påverkats positivt av biljettförsäljning men även erhållna stöd och anstånd.

"De förbetalda biljettintäkterna uppgick vid utgången av september till 94 miljoner kronor (50) vilket är en indikation på bolagets försäljningsläge även om det också påverkas av storleken på
produktionsportföljen. Ovan innebär att vi gick ur kvartalet med 100 miljoner kronor i likvida medel vilket är väsentligt bättre än prognos och ger oss goda förutsättningar att driva och utveckla verksamheten effektivt och långsiktigt", skriver Moment Group-chefen.

Moment Group, MkrQ3-2021Q3-2020Förändring
Nettoomsättning9231196,8%
EBITDA-1-31
Rörelseresultat-16-68
Rörelseresultat, justerat-17-47
Resultat före skatt-21-74
Resultat per aktie, kronor-0,04-0,29


http://media.finwire.com/media/FWM0069441-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Moment Group

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Moment Group

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt