Nyhet

Momentum

Momentum ökar omsättning och vinst under andra kvartalet

Industriåterförsäljaren Momentum ökade omsättningen och vinsten i det andra kvartalet.

Omsättningen steg 11,9 procent till 2 560 miljoner kronor (2 288).

Ebita-resultat blev 214 miljoner kronor (155), med en ebita-marginal på 8,4 procent (6,8).

Rörelseresultatet blev 194 miljoner kronor (134), med en rörelsemarginal på 7,6 procent (5,9).

Resultatet efter skatt blev 145 miljoner kronor (94), en ökning med 54,3 procent mot föregående år. Resultat per aktie hamnade på 2,85 kronor (1,85).

"De flesta av koncernens verksamheter levererade en positiv försäljnings- och resultatutveckling under andra kvartalet efter en mer tveksam start på räkenskapsåret. Ebitda för hela koncernen ökade med 38 procent under kvartalet. Många av koncernens kunder har också angett att de är optimistiska för framtidsutsikterna för resten av året, vilket förhoppningsvis indikerar fortsatt volymökningar framöver", säger Momentums vd Ulf Lilius.

Momentum kommer att informera mer under året kring en eventuell uppdelning av koncernen i två delar.

Momentum, MkrQ2-2021Q2-2020Förändring
Nettoomsättning2 5602 28811,9%
EBITA21415538,1%
EBITA-marginal8,4%6,8%
Rörelseresultat19413444,8%
Rörelsemarginal7,6%5,9%
Nettoresultat1459454,3%
Resultat per aktie, kronor2,851,8554,1%


http://media.finwire.com/media/FWM0062B21-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Alligo

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Alligo

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt