Nyhet

Momentums affärsområde Alligo vill flytta Tools svenska logistikverksamhet till Örebro

Industriåterförsäljaren Momentum Group uppger att affärsområdet Alligo har beslutat att gå vidare med ett förslag om att flytta Tools Sveriges logistikverksamhet från Alingsås till Örebro. Det framgår av ett pressmeddelande.

Alligo har sitt befintliga logistikcenter i Örebro.

”Vi ser stora fördelar med att effektivisera och samla denna lagerhållning och distribution i Sverige till en plats. Andelen kunder som handlar via webben, i våra integrerade butiker eller genom vår bearbetande försäljning ökar löpande. Att då använda en distributionskanal istället för två skulle innebära effektivare varuflöden och bättre service till våra kunder”, säger Clein Ullenvik, affärsområdeschef för Alligo.

Förhandlingar med berörda parter kommer nu att påbörjas och slutligt beslut tas när förhandlingarna är avslutade. Då kommer också de finansiella effekterna av det eventuella beslutet att presenteras. Övriga Momentum-bolag påverkas ej av beslutet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Alligo

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Alligo

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt