Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Motion Display ökar omsättning och rörelseresultatet före avskrivningar

Displaybolaget Motion Display ökade såväl omsättningen som resultatet under det andra kvartalet.

Omsättningen steg 1,8 procent till 5,7 miljoner kronor (5,6).

Bruttovinsten blev 3,4 miljoner kronor (3,6), med en bruttovinstmarginal på 59,6 procent (64,3).

Rörelseresultatet före avskrivningar blev 0,2 miljoner kronor (-1,3), med en marginal på 3,5 procent.

Rörelseresultatet blev -0,6 miljoner kronor (-2). Resultatet före och efter skatt var -0,6 miljoner kronor (-2,1). Resultat per aktie hamnade på -0,06 kronor (-0,20).

Orderingången landade på 5,8 miljoner kronor (10,3), en minskning med 43,7 procent mot föregående år. Orderstocken var vid periodens utgång 4,9 miljoner kronor (8,6).

"Som väntat har kvartalet präglats av den pågående pandemin. I ljuset av detta ser vi ändå resultatet på minus 620 TSEK för kvartalet som bättre än förväntat. Vi har också under kvartalet haft en relativt bra orderingång. Detta inte minst tack vare återkommande större kunder som trots rådande läge lägger beställningar baserat på tidigare goda erfarenheter. Dialog med nya potentiella kunder finns i hög grad men vi ser en fortsatt avvaktande attityd inför denna typ av investering i ny teknologi", skriver vd Anna Engholm i rapporten.

Hon tar även upp likviditetsfrågan.

"Det är uppenbart att likviditeten är ansträngd i skuggan av pandemin. Vi ser dock en viss ljusning. Pågående kunddiskussioner och det faktum att vi efter periodens slut stängt affärer till ett värde om 4 miljoner kronor gör att vår bedömning är att vi klarar likviditetsbehovet via lån. Samtidigt kan vi inte helt utesluta nyemission om så krävs."


Motion Display, MkrQ2-2020Q2-2019Förändring
Orderingång5,810,3-43,7%
Nettoomsättning5,75,61,8%
Bruttoresultat3,43,6-5,6%
Bruttoresultatmarginal59,6%64,3%
EBITA0,2-1,3
EBITA-marginal3,5%
Rörelseresultat-0,6-2
Resultat före skatt-0,6-2,1
Nettoresultat-0,6-2,1
Resultat per aktie, kronor-0,06-0,20

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Motion Display

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Motion Display

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt