Nyhet

Movinn

Movinn faller knappt 31 procent i premiärhandeln på First North i Köpenhamn

Movinn, som är en leverantör av inflyttningsklara, plug-and-play-servicelägenheter, började i dag den 4 november att handlas på First North Growth Market i Köpenhamn. Aktien handlas med kortnamnet MOVINN.

Bolaget genomförde inför noteringen en nyemission som tillförde 30,4 miljoner danska kronor före emissionskostnader. Emissionen omfattade 2,81 miljoner aktier till teckningskursen 10,80 danska kronor och bolaget fick 452 nya aktieägare.

Movinn tänker använda merparten av emissionslikviden till att initiera en expansion till nya europeiska marknader. Resten ska användas för fortsatt tillväxt på den inhemska marknaden och potentiella förvärv.

Aktien har hittills i dag handlats till 9,80 danska kronor som högst betalt och 7,044 danska kronor som lägst betalt. Klockan 09.15 var senast betalt 7,50 danska kronor, vilket är ett en nedgång på 30,6 procent jämfört med teckningskursen på 10,80 danska kronor. Aktier för 363 000 danska kronor har bytt ägare hittills i dag. Bolaget har 16,97 miljoner aktier utestående och börsvärdet är 127 miljoner danska kronor räknat på senast betalt.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt